69 otrok napredovalo v čin Gasilski pionir

Tecaj Pionir II 2024 GZ Ribnica 4

Mladinska komisija GZR je od 26. do 28. januarja 2024 izvedla 3 tečaje za Pionir 2. Tečaj je bil izveden po temeljnem programu usposabljanja mladih gasilcev, ki je predviden za ta tečaj.

Zaradi velikega števila prijavljenih otrok, ki jih je bilo kar 77, je bil tečaj organiziran v treh skupinah na treh lokacijah, in sicer na lokacijah PGD Nemška vas, PGD Zamostec ter PGD Dolenji Lazi. Tečaja se je udeležilo 69 otrok.

Tecaj Pionir II 2024 GZ Ribnica 5Otroci so se kot udeleženci tečaja naučili osnov:

  • organizacije gasilstva s pravnimi osnovami,
  • v povezavi z osebnostjo gasilca,
  • gašenja začetnih požarov in požarne preventive,
  • razvrščanja,
  • sistema varstva pred nevarnimi in drugimi nesrečami,
  • prve pomoči,
  • predstavili pa smo jim tudi gasilska vozila in osnovno opremo v vozilih, ki so jih na lokaciji tečajev pripeljali gasilci PGD Dolenja vas in PGD Sodražica in PGD Dolenji Lazi

Določene tematike, kot so npr. požarna preventiva, razvrščanje, prva pomoč ter gasilska vozila in oprema, smo jim prikazali tudi v praksi. Otroci so bili navdušeni nad prikazom in dejanskim gašenjem začetnih požarov ter nudenjem prve pomoči poškodovancem, z navdušenjem pa so si ogledali tudi
gasilska vozila z opremo.

Po opravljenem teoretičnem in praktičnem delu tečaja je sledil še teoretični preizkus znanja, ki so ga vsi tečajniki uspešno opravili.

Po sistemu napredovanja v gasilskih organizacijah se vsem 69 otrokom, ki so uspešno zaključili z preizkusom znanja, prizna napredovanje v čin Pionir.

Na koncu gre zahvala vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno opravljeno delo in uspešen zaključek tečaja. Pri izvedbi tečaja je sodelovalo kar 26 mentorjev oziroma predavateljev.

Zahvaljujemo pa se tudi gostujočim prostovoljnim gasilskim društvom, PGD Nemška vas, PGD Zamostec ter PGD Dolenji Lazi, za uporabo prostorov in opreme.

Na pomoč!
Mladinska komisija GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.