Pogoji zasebnosti in poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne so, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR – Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Upravljavec spletnih strani www.gzribnica.si je Gasilska zveza Ribnica, Merharjeva ulica 1, 1310 Ribnica, ID za DDV 10972854, matična št. 5219809 (v nadaljevanju upravljalec).

Spletne strani so namenjene splošnemu informiranju gasilske in širše javnosti o dogajanju v okviru GZ Ribnica in gasilstvu na splošno.

Vsebina teh spletnih strani je last upravljavca in kot takšna avtorskopravno zaščitena. Vse informacije in podatki na spletnih straneh so zgolj informativne narave. Upravljavec spletnih strani si pridržuje pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletnih strani brez predhodnega obvestila.

Odgovornost

Upravljavec teh spletnih strani in podjetje, ki je postavilo spletne strani ne jamčita za točnost podatkov na spletnih straneh in ne odgovarjata za kakršnokoli škodo, ki izhaja iz ogleda/uporabe teh spletnih strani in dostopa do objavljenih informacij.

Povezave

Uporabnikom je dovoljeno narediti povezavo z drugih spletnih strani na stran spletnega mesta, katerih vsebine nisi v nasprotju z zakonom ali splošnimi moralnimi normami. Na drugih spletnih straneh je brez dovoljenja ponudnika storitev prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati znak, logotip ali znamko spletnega mesta. Dovoljeno je narediti povezavo z drugih spletnih mest na stran spletnega mesta. Povezave ni dovoljeno narediti na spletnih straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino.

Spletno mesto vsebuje povezave na različne zunanje spletne strani, kot so na primer druga internetna spletišča, posamezne strani ali drugi viri, nad katerimi ponudnik spletnega mesta nima nikakršnega vpliva in ni odgovoren za dostopnost, vsebino ali napake zunanjih povezav. Uporabniki so zavezani splošnim pogojem uporabe zunanjih spletnih strani.

Pravila varovanja osebnih podatkov

Upravljavec skladno skrbi za varnost vseh osebnih podatkov, ki jih pridobi preko teh spletnih strani. Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete v našem dokumentu:

PRAVILNIK – POVEZAVA

Zbiranje osebnih podatkov

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Vaše osebne podatke zbiramo le, če jih posredujete sami, na primer: ob oddaji kontaktnega obrazca. 

Piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in njegovih interesih ob obisku spletnih strani. Vsebina piškotka se shrani v dostopni napravi (računalnik, tablica, pametni telefon) uporabnika v posebni mapi. Sami se morate odločiti ali dovolite shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, vendar spletne strani delujejo optimalno, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Ob prvem obisku naših spletnih strani boste obveščeni o možnosti namestitve piškotkov v vaš brskalnik. Izberete lahko, da piškotkov ne sprejmete. Šele po vaši jasni potrditvi, da soglašate z namestitvijo piškotkov, bo naša spletna stran le-te tudi uporabila. V primeru, da kasneje želite vašo odločitev spremeniti ali zavrniti obdelavo teh informacij, jo lahko spremenite kadarkoli s klikom na povezavo “Sprememba odločitve”.

Seznam uporabljenih piškotkov

  • seznam pripravi izdelovalec

Obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke, ki jih posredujete sami in informacije, ki jih zberemo s pomočjo piškotkov uporabljamo izključno v namene statističnih analiz obiskanosti spletnih strani, za komunikacijo ob oddaji kontaktnega obrazca ali obrazca za povpraševanje, za posredovanje e-novic ali za druge namene, s katerimi ste se strinjali ob posredovanju svojih osebnih podatkov.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaših osebnih podatkov, ki ste jih posredovali preko spletnih strani in informacij, ki jih zberemo s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če bodo tako zahtevali pravosodni organi. Dostop do nekaterih osebnih podatkov in dostop do informacij, zbranih s pomočjo piškotkov, ima samo podjetje, ki je naše spletne strani postavilo in s katerim imamo sklenjeno pogodbo o pogodbeni obdelavi. V namene statistične analize obiskanosti spletnih strani s pomočjo piškotkov se uporabljajo anonimizirani podatki.

Hramba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke hranimo samo toliko časa, kot je potrebno za izpolnjevanje namena, za katerega smo jih pridobili, ali kot je potrebno za izpolnjevanje zakonskih zahtev.

Vaše pravice glede osebnih podatkov

Skladno z GDPR uredbo imate pravico kadarkoli zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, imate pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravico do pozabe«), pravico do omejitve obdelave, pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora zoper obdelavo. V primeru kakršnihkoli težav ali vprašanj o obdelavi vaših osebnih podatkov in v primeru dostopa, sprememb in izbrisa vaših osebnih podatkov se obrnite na upravljavca spletnih strani (gasilska.zveza.ribnica@gmail.com).

112 - SOS

Klic na številko 112 lahko reši življenje.

Gasilska preventiva Slikice 112 e1584969233969

Številko 112 lahko pokličete v kateri koli državi EU, če nujno potrebujete pomoč gasilcev, nujno medicinsko pomoč, druge reševalne službe ali policijo.

Ob klicu ostanite mirni in povejte

kdo kliče,
kaj se je zgodilo,
kje se je zgodilo,
kdaj se je zgodilo,
koliko je ponesrečencev,
kakšne so poškodbe,
kakšne so okoliščine na kraju nesreče,
kakšna pomoč je potrebna.

Več informacij: www.sos112.si

Gašenje začetnih požarov v gospodinjstvu

Z gasilnikom gasite tako, da se lahko umaknete

Vedno gasite tako, da se je mogoče umakniti

Gasilska preventiva Slikice Gasilnik 2

Vedno gasite v smeri vetra.

Gasilska preventiva Slikice Gasilnik 3

Gasiti začnite na sprednjem robu požara in vsaj tri korake od požara.

Gasilska preventiva Slikice Gasilnik 4

Gašenje je učinkovitejše, če gasi več oseb hkrati.

Gasilska preventiva Slikice Gasilnik 5

Iztekajočo vnetljivo tekočino začnite gasiti na mestu kjer izteka.

Gasilska preventiva Slikice Gasilnik 6

Po vsakem gašenju poskrbite za ponovno polnjenje gasilnikov in jih namestite tja, od koder ste jih vzeli.

Za pravilno in učinkovito gašenje začetnih požarov je treba vedeti, kaj gori (razred požara) in s katero napravo (npr. gasilnikom), sredstvom (npr. požarno odejo, pokrovko) ali gasilnim sredstvom (npr. vodo, prahom, CO2 ) lahko najučinkoviteje in varno pogasite požar.

Izbira gasilnika Gasilniki so polnjeni z različnimi gasilnimi sredstvi in so različno učinkoviti. Vrsto gasilnika izberite glede na pričakovani razred požara. Pri izbiri primernih gasilnikov za gospodinjstvo upoštevajte preglednico oziroma se pred nakupom posvetujte z gasilci ali prodajalci. V gospodinjstvih največkrat priporočamo gasilnike na vodo, ABC-prah ali peno

Kako gasiti z gasilnikom. Pri uporabi gasilnikov je treba upoštevati navodila proizvajalcev, ki so na gasilniku. Preberite jih. Če imate možnost, se udeležite prikaza gašenja z gasilniki in poskusite tudi sami rokovati z njimi. S tako pridobljenimi izkušnjami boste ob požaru znali hitro in pravilno uporabljati gasilnik.

RAZREDPožarGorljiva snovPrimerno gasilno sredstvo

A

Požari gorljivih trdnih snovi

Les, papir, slama, tekstil, premog,…

Voda, pena, ABC-prah

B

Požar vnetljivih tekočin

Bencin, nafta, olja, voski, laki, alkoholi, benzen, smole,…

Pena, CO2, ABC-prah

C

Požari vnetljivih plinov

Zemeljski plin, butan, acetilien, vodik, utekočinjen naftni plin,…

ABC-prah, CO2

D

Požari lahkih kovin

Magnezij, aluminij v prahu,…

D-prah

F

Požar jedilnih olj in maščob

Jedilna olja in maščobe

F-prah, posebna tekoča gasila