Donacija PGD Sodražica in Velike poljane za pomoč pri odpravi posledic poplav

Donacija za PGD Nazarje GZ Ribnica

V nedeljo, 15.1.2024, smo se predstavniki PGD Sodražica in PGD Velike Poljane skupaj odpravili proti PGD Nazarje, da predamo donacijo za pomoč pri odpravi posledic poplav, ki so bile tam med hujšimi.

PGD Sodražica se je zavezala, da bo dobiček ustvarjen pri prodaji pijače po gasilskem tekmovanju, septembra 2023 namenila za donacijo pri poplavah. Na podoben način je PGD Velike Poljane na svoji veselici avgusta 2023 zbirala prispevke za pomoč pri poplavah. Ker se je teh prispevkov nabralo bolj malo, smo se potem v društvu odločili, da se nameni še del dobička od veselice za ta namen.

Tako smo predali predsedniku in poveljniku PGD Nazarje 2.000 € iz PGD Sodražica in 1.000 € iz PGD Velike Poljane kot finančno pomoč pri odpravi škode po poplavah. Po predaji sredstev se nam je vodstvo društva lepo zahvalilo in pokazalo celoten plan nakupa opreme, kar bodo deloma financirali tudi iz podarjenih sredstev. Pokazali so nam tudi do kje je segala voda v njihovem domu in poškodbe gasilskega doma zaradi vode. Malo so potarnali nad dodatnim delom, ki ga imajo in kaj vse so že postorili od avgustovskih poplav, da povrnejo vse nazaj v normalno stanje.

Po nekaj urah na obisku v Nazarjah smo se počasi odpravili nazaj proti domu, zadovoljni, da smo lahko pomagali našim kolegom v stiski. Še bolj smo bili veseli dejstva, da če lahko raje mi pomagamo drugim, kot da bi sami potrebovali pomoč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.