Tečaja Pionir 1 Dolenji Lazi – Dolenja Vas 2023

Tecaj Pionir 1 2023 GZ Ribnica 1

V soboto in nedeljo, dne 2. in 3. decembra 2023, smo v okviru mladinske komisije GZ Ribnica izvedli tečaj Pionir 1. Tečaj je tokrat potekal na dveh lokacijah, saj smo izvajali kar tri skupine istočasno. Na tečaje je bilo prijavljenih 71 otrok, samega tečaja pa se je udeležilo 60 otrok. Tečaj smo izvedli po temeljnem programu usposabljanja mladih gasilcev, ki je predviden za tečaj Pionir 1.

Na tečaju smo otroke naučili osnove osebnosti gasilca, pravne in organizacijske osnove delovanje društva, osnove požarne preventive, razvrščanja, prve pomoči in predstavili osnovno gasilsko opremo. Na praktičnem delu smo otrokom vsebine iz teorije prikazali v praksi. Vsak tečajnik je osvojil osnove razvrščanja. Naši inštruktorji bolničarji pa so jih naučili tudi osnove prve pomoči. Otroci so si ogledali vozila in opremo domačih gasilskih društev in izkazali posebno navdušenje nad novim dolenjevaškim gasilskim vozilom (GVC-1).

Po končanih predavanjih in vajah je sledil še pisni in praktični preizkus znanja. 59 tečajnikov je preizkus uspešno opravilo eden pa je zadnji dan manjkal in ni opravljal preizkusa znanja. Zahvaljujem se vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga več kot dobro opravili, da smo tečaje uspešno zaključili. Sodelovalo je kar 20 mentorjev oz. predavateljev. Zahvala pa gre tudi PGD Dolenja Vas in PGD Dolenji Lazi za uporabo prostorov in opreme.

MK Ribnica
Podobnik Sebastijan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.