Vaja sektorja Ortnek 2023

Vaja sektorja Ortnek 2023 GZ Ribnica 1

V četrtek, 20. oktobra je bila izvedena vaja na industrijskem objektu v Žlebiču. Ob 18h je bil poziv, da je prišlo do eksplozije in požara v avtomehanični delavnici, na lokaciji podjetja Štupica transport.

Izvozila so vsa društva iz sektorja. Prvi na kraju je bil PGD Sušje, sledila so še ostala društva PGD Dolenji Lazi, PGD Jurjevica, PGD Velike Poljane in PGD Sveti Gregor. Po prihodu, smo dobili od lastnika dodatna navodila, da so pogrešane štiri osebe. Zaradi toliko ponesrečencev je vodja intervencije odredil sestavo bolničarjev iz vseh petih društev. Napadalne skupine so začele z vstopom v objekt, ter pričele z gašenjem požara in reševanje ujetih oseb. Ostali gasilci so preko hidrantnega omrežja in bližnjega potoka postavili varovanje bližnjih sosednjih objektov. Ekipa bolničarjev je vse ponesrečence oskrbela na sami lokaciji.

Zaradi večerne ure je bila potrebna razsvetljava vseh delovišč. Vodja intervencije je med samim potekom vaje sodeloval z vsemi vodjami enot, ter jim razporejal naloge. Ko je bil požar že pogašen in ponesrečenci najdeni, je vodja zahteval ponovni pregled prostora, ter prezračevanje.

Ob 19.15 je bila vaja uspešno zaključena. Sledila je še analiza, kjer je nekaj besed povedal poveljnik GZR Matjaž Merhar.

Ugotovili smo, da je še nekaj možnih izboljšav, ter da so skupne vaje še kako potrebne za dobro usklajevanje in sodelovanje.

Skupno je na vaji sodelovalo 50 gasilcev z 2x GVC, 2x GVV-1, 5x GVM.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.