Uspešna izvedba tečaja Pionir 2 – 2022

Tecaj Pionir II GZ Ribnica 2022 4

19. in 20. novembra 2022 smo v okviru mladinske komisije GZ Ribnica izvedli tečaj Pionir 2. Tečaj je tokrat potekal na dveh lokacijah, pri Sv. Gregorju in v Rakitnici, saj smo izvajali 2 skupine hkrati. Na tečaj je bilo prijavljenih 60 otrok, samega tečaja pa se je udeležilo 56 otrok.

Tečaj smo izvedli po temeljnem programu, ki je predviden za Pionir 2.

Na tečaju smo otroke naučili osnove osebnosti gasilca, pravne in organizacijske osnove delovanje društva, osnove požarne preventive, razvrščanja in predstavili osnovno gasilsko opremo. Na praktičnem delu smo to uporabili v praksi. Vsak tečajnik je osvojil osnove razvrščanja. Naši bolničarji pa so ji naučili osnove prve pomoči. Ogledali so si vozila in opremo, ki so jo dostavili, pripeljali gasilci iz Svetega Gregorja in Rakitnice. Po končanih predavanjih in vajah je sledil še pisni in praktični preizkus znanja. Vseh 56 tečajnikov je preizkus uspešno opravilo.

Na koncu sem moram zahvaliti vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga opravili, da smo tečaja uspešno zaključili. Sodelovalo je kar 12 mentorjev, predavateljev. Zahvala pa gre tudi PGD Rakitnica in PGD Sveti Gregor za uporabo prostorov in opreme

MK Ribnica
Sebastijan Podobnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.