Državno tekmovanje v kvizu gasilske mladine 2022

Drzavno tekmovanje v kvizu gasilske mladine 2022 GZ Ribnica 9

V soboto 26. novembra je po dveh letih premora v Športni dvorani Osnovne šole Trebnje potekalo 20. državno tekmovanje v kvizu gasilske mladine.

Na tekmovanju je sodelovalo 79 ekip, in sicer 28 pionirjev, 27 mladincev in 24 pripravnikov, iz 13 od skupaj 17 gasilskih regij v Gasilski zvezi Slovenije. Našo Gasilsko zvezo Ribnica so zastopale 3 ekipe. Iz regijskega tekmovanja, ki je potekalo letos spomladi so se na državno tekmovanje uvrstila društvo Sv. Gregor z dvema ekipama pripravniki in mladinci ter društvo Dolenji Lazi z eno ekipo pionirjev.

Drzavno tekmovanje v kvizu gasilske mladine 2022 GZ Ribnica 12Na tekmovanju so se mladi pomerili v gasilskem znanju in spretnostih. Teoretično znanje so ekipe pokazale z reševanjem testov v učilnicah, praktični del – gasilske spretnosti, pa so potekale v športni dvorani.

Med čakanjem na zaključek tekmovanja so organizatorji imeli organiziran spremljevalni program. Tekmovalci so si lahko ogledali razne predstavitve Slovenske vojske, Policije Trebnje, PGD Trebnje, … Imeli so tudi možnost preizkusiti se na vzdržljivostnem poligonu ter uporabo različnih gasilskih, policijskih in vojaških pripomočkov.

Na zaključni prireditvi je vse sodelujoče nagovoril minister Marjan Šarec, ki je izpostavil pomen znanja in stalnih usposabljanj. Mlade gasilce in gasilke je nagovoril tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek.

Društva iz GZ Ribnica so dosegli naslednje rezultate:

  • PIONIRJI PGD Dolenji Lazi – 10. mesto – Lina, Ita Julija, Žana
  • MLADINCI PDG Sv. Gregor – 19. mesto – Timotej, Mark, Tilen
  • PRIPRAVNIKI PGD Sv. Gregor – 23. mesto – Manca, Julija, Iza

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.