Odlični rezultati na regijskem tekmovanju v Grosuplju

GZ Ribnica na regijskem tekmovanju 2022 3

Po uspešno izvedenem tekmovanju na nivoju GZ Ribnica, ki smo ga izvedli septembra v Ribnici se je v soboto, 1.10.2022, v Grosuplju odvilo izbirno regijsko tekmovanje. Iz GZ Ribnica smo poslali 19 najboljših ekip v 9 kategorijah.

Glede na vse delo, ki ga v zadnjem času opravljamo z gasilsko mladino, smo v teh kategorijah pobrali skoraj pol pokalov, 5 od 12. V kategoriji pionirk so bile odlične prve ekipa Sveti Gregor 1, v ekipi pionirjev pa je bila odlična druga ekipa Sušje 1. Tudi mladinci Sveti Gregor 2 so bili odlični z 2. mestom, kakor tudi ekipa mladink Dolenji Lazi 5 na 2. mestu in ekipa mladink Sušje 2 na 3. mestu.

V kategoriji članov A so bili odlični drugi ekipa Sveti Gregor 3. Članice B iz Sušja so pa ponovno osvojile prvo mesto v svoji kategoriji in dokazale da so prave serijske zmagovalke. Omeniti velja tudi mladince z Velikih Poljan, ki so s 4. mestom za las zgrešili pokal, kar velja tudi za člane A iz Dolenjih Lazov.

Vse prve tri ekipe v vsaki kategoriji so se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo maja prihodnje leto. Na državno tekmovanje se je tako uvrstilo kar rekordnih 7 ekip.

Žal pri starejših gasilcih nismo dosegli vidnejših rezultatov, kar nam daje izziv in spodbudo za naprej, da na nivoju zveze okrepimo število in kakovost ekip tudi v kategoriji starejših gasilcev in gasilk. Po rezultatih smo se med zvezami v naši regiji uvrstili na odlično 2. mesto takoj za GZ Grosuplje. Na regijskem smo imeli kar 11 naših sodnikov, ki so pošteno in dosledno opravili svoje delo, za kar se jim posebej zahvaljujem.

Na koncu se zahvaljujem tudi vsem mentorjem in tekmovalcem, ki so vložili ogromno časa in truda za vse vaje, kar se je vse odrazilo v odličnih rezultatih.

Jože Andolšek, predsednik GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.