Uspešna izvedba tečaja Pionir 1 – 2022

Tecaj Pionir I GZ Ribnica 2022 2

Pretekli vikend, 5. in 6. Novembra 2022 smo v okviru mladinske komisije GZ Ribnica po temeljnem strokovnem usposabljanju mladih gasilcev izvedli tečaj Pionir 1.

Tečaj je tokrat potekal na treh lokacijah, saj je bilo zanimanje otrok za tečaj izjemno, zato smo izvajali kar 3 skupine istočasno. Na tečaj je bilo prvotno prijavljenih 86 otrok, do uspešnega zaključka z uspešno odpisanim internim izpitom pa je zaključilo 68 otrok.

Tecaj Pionir I GZ Ribnica 2022 6

Tečaj smo izvedli po temeljnem strokovnem programu usposabljanja mladih gasilcev, ki je predviden za pionir I.

Na tečaju smo otroke naučili osnove iz predmetov Osebnost gasilca, Pravne in organizacijske osnove delovanja društva, osnove Požarne preventive, Razvrščanja ter predstavili osnovno gasilsko opremo. Na praktičnem delu smo jih poučili tudi v praktičnem udejstvovanju. Vsak tečajnik je osvojil osnove razvrščanja, naši certificirani bolničarji pa so ji naučili tudi osnove prve pomoči. Ogledali so si vozila in opremo, katero so pripeljali ribniški in sodraški gasilci. Otroci so bili še posebej navdušeni nad novim ribniškim tehnično reševalnim vozilom z dvigalom (TRV-D). Po končanih predavanjih in vajah je sledil še pisni in praktični preizkus znanja. Vseh 68 tečajnikov je preizkus uspešno opravilo.

Na koncu se moram zahvaliti vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga opravili, da smo vse 3 tečaje uspešno izpeljali in zaključili. Sodelovalo je kar 20 mentorjev oz. predavateljev. Zahvala pa gre tudi PGD Zamostec in PGD Ribnica za uporabo prostorov in opreme.

MK Ribnica
Sebastijan Podobnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.