Jabolko navdiha za gasilce, ki so gasili na Krasu.

Jabolko navdiha za gasilce ki so gasili na Krasu GZ Ribnica 2

V sredo, 7.9.2022, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v znak hvaležnosti gasilkam in gasilcem, predstavnikom vodstva intervencij in ostalim predstavnikom služb, ki so v tem letu sodelovali pri gašenju največjih požarov v zgodovini Republike Slovenije priredil sprejem v Kongresnem Centru Brdo.

Jabolko navdiha za gasilce ki so gasili na Krasu GZ Ribnica 3Na sprejemu se je zahvalil vsem sodelujočim, ki so tako prostovoljno, kot tudi poklicno sodelovali pri omenjenih intervencijah, med katerimi je bila tudi intervencija požara na Krasu.

Kot pomnimo se je požar na Krasu začel 17.7.2022. Trajal je 15 dni, z njim pa se je borilo preko dvajset tisoč ljudi, med njimi tudi članice in člani naše gasilske zveze.

Ob tej priložnosti je predsednik Republike Slovenije vročil jabolko navdiha, po njegovih besedah, »junakinjam in junakom, ki premagujejo požare na Slovenskem ter ščitijo ljudi in njihovo premoženje.« V imenu vseh je priznanje prevzel Simon Vendramin, poveljnik Gasilske enote Nova Gorica in vodja intervencije na Krasu. Ob njem so na odru stali še Erik Spačal, podpoveljnik PGD Kostanjevica na Krasu ter predstavnik vseh prostovoljnih gasilcev; Jelko Lapajne, predstavnik lovcev, ki so skrbeli za vodenje gasilskih enot po terenu; Larisa Matezič, predstavnica Rdečega križa Slovenije; Tina Urdih, predstavnica domačinov; in Gašper Furlan, 14-letnik, ki je vsak dan, celoten čas trajanja intervencije v Kostanjevici na Krasu, ob cesti delil pijačo.

Jabolko navdiha za gasilce ki so gasili na Krasu GZ Ribnica 1

Iz GZ Ribnica sta se sprejema udeležila Nejc Mohar, član PGD Ribnica in namestnik poveljnika GZ ter Lara Rovan, članica PGD Grčarice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Ta spletna stran uporablja orodje Akismet za zmanjševanje neželjenih komentarjev. Preberite si, kako so vaši podatki ob oddaji komentarja procesirani.