Parada ob prevzemu GVM-1 – PGD Sušje

PGD Susje GVM 1 1

V nedeljo, 19. junija 2022 se je v Sušju odvijala parada gasilcev in tehnike v čast prevzema novega vozila GVM-1 za prevoz moštva. S svojim obiskom so nas počastili župan Ribnice Samo Pogorelec, predsednik GZ Ribnica Jože Andolšek, poveljnik GZ Ribnica Janez Puželj ter poveljnik CZ Ribnica Sebastjan Podobnik. Na paradi so sodelovala vsa društva iz GZ Ribnica. Vseh uniformiranih gasilcev je bilo okoli 100.

Parada ob prevzemu GVM - PGD Sušje
Parada ob prevzemu GVM – PGD Sušje

Po paradi, nagovorih domačega predsednika in cenjenih gostov ter kratkem kulturnem programu, ki so ga izvedli učenci POŠ Sušje, smo izpeljali predajo ključev vozila skrbniku vozila Gregorju Lovšinu.

Predaja je potekala v stilu štafete. Tako kakor pot od ideje do same izvedbe nakupa vozila ni prehodil en sam človek, ampak je bilo potrebnih precej ljudi in dobre volje, je tudi ključ simbolično prehajal iz rok v roke vsaj nekaterih, ki so vsak nekaj doprinesli k realizaciji.

Da bodo vožnje z vozilom potekale čim bolj mirno in varno je po predaji ključev gospod župnik in arhidiakon, mag. Anton Berčan zaprosil za blagoslov novega vozila.

Po paradi in proslavi smo imeli veselico z bogatim srečelovom. Je bila pa to le zadnja veselica v nizu treh, ki jih je PGD Sušje izpeljalo v treh dneh. Začeli smo v petek, 17. junija, z Dejanom dogaja, nadaljevali v soboto, 18. junija, s srečanjem mopedistov in ansambloma Fortissimo in Zdomarji ter zaključili v nedeljo, 19. junija, s parado, proslavo in veselico s srečelovom ter ansamblom Pogum. Takega niza dogodkov se ne da izpeljati brez usklajenega dela velikega števila članov, ki so nesebično prispevali svoj prosti čas in delali za skupno dobro. Dela je bilo ogromno… priprava na vsak posamezen dan, izvedba posameznega dne in vsakokratno jutranje pospravljanje.

Hvala vsem.

PGD Sušje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.