Zaključek dveh tečajev za NGČ 2022

Zakljucek tecaja NGC 26. 03. 2022

V začetku novembra 2021 smo v okviru GZ Ribnica začeli z dvema tečajema za NGČ na lokaciji Ribnica in Velike Poljane. Do sredine januarja so potekala predavanja in praktične vaje, nato je pa sledil interni test in zaključni izpit teoretični del in nazadnje še praktični del na Igu, kot krona vsega.

Tečajniki so morali napisati seminarsko nalogo z opisom vsega za izvedbo intervencije z gasilsko enoto, desetino, kot jo ima povprečno društvo 1. kategorije Na oba tečaja smo dobili skupaj 38 prijav, od katerih je trenutno 31 tečajnikov uspešno zaključilo tečaj v celoti, 3 pa morajo še opraviti del zaključnega izpita, ker so bodisi manjkali ali pa niso bili uspešni.

Tečajnike smo za zaključni izpit na Igu razdelili v dve skupini. Manjša je opravila izpit že 5.3.2022 in zadnje večja v soboto, 26.3.2022. Na koncu so bili vsi tečajniki utrujeni od celodnevnega izpita, predvsem pa veseli, da so pridobili nova znanja in čin nižji gasilski častnik.

Zanimivo je, da so tečaj obiskovali tečajniki iz 5 gasilskih zvez, GZ Kočevje, Loški Potok, Velike Lašče, Dobrepolje in Ribnica, ker se vsaki zvezi posebej ne bi splačalo organizirati tečaja, ker nobena ne bi imela dovolj prijav. Na podlagi tega vidimo, kako zelo velja rek, da je v slogi moč, saj s skupnimi močmi lahko dosežemo marsikaj, kar bi bilo drugače nedosegljivo.

Na koncu sem moramo zahvaliti vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga opravili, da smo tečaja uspešno zaključili.

Vodstvo GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.