Na 67. skupščini podeljena 3 priznanja Ignacija Merharja

Priznanja Ignacija Merharja Franc Janez Klun Janez Henigman Anton Berkopec

V gasilskem domu v Sodražici, je 26.3.2022 ob 19. uri, potekala 67. skupščina GZ Ribnica, kjer so bila predstavljena poročila predsednika, poveljnika, poročila vseh komisij, finančno poročilo ter poročilo nadzornega odbora za preteklo leto 2021.

Na skupščini so prisostvovali ožje vodstvo GZ Ribnica, delegati in predstavniki posameznih društev GZ Ribnica, predstavniki sosednjih GZ, predstavniki gasilske regije LJ II, župana občin Sodražica in Ribnica,
ter predstavnik policije.

Podeljena so bila 3 priznanja Ignacija Merharja – najvišje gasilsko priznanje v gasilski regiji Ljubljana II. Priznanje se podeli članom gasilske organizacije in posameznikom, kot posebno visoko priznanje gasilske organizacije za izjemne življenjske zasluge, pomembne za razvoj in napredek gasilske organizacije in požarnega varstva v Republiki Sloveniji in posameznikom in organizacijam za aktivno, vzorno in dalj časa trajajoče sodelovanje z regijo Ljubljana II.

V obdobju enega leta se lahko podeli do 3 priznanja na posamezno GZ. Ker je tudi podelitvi teh priznanj botrovala znana situacija v državi, smo slavnostno podelitev pričakali v letošnjem letu, na skupščini GZ Ribnica, ki je po dveh letih znova potekala v živo. Letošnji nagrajenci Anton Berkopec, Janez Henigman in Franc Janez Klun, so prejeli visoko priznanje Ignacija Merharja iz rok podpredsednika regije Ljubljana II, tovariša Aleksandra Carja.

Prejemnikom iskreno čestitamo in jim želimo tudi v bodoče aktivnega udejstvovanja in delovanja tako v matičnih društvih kot tudi na nivoju gasilske zveze.

Vodstvo GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Ta spletna stran uporablja orodje Akismet za zmanjševanje neželjenih komentarjev. Preberite si, kako so vaši podatki ob oddaji komentarja procesirani.