Izlet gasilskih veteranov GZ Ribnica

Izlet gasilskih veteranov GZ Ribnica 2023

V soboto 21.10 smo se gasilski veterani iz 14. društev podali na strokovno eskskurzijo.

Najprej smo si ogledali Gasilsko reševalni center v Kranju. So med najbolje opremljenimi poklicnimi gasilskimi enotami v Sloveniji. Po temeljiti predstavitvi organizacije, njihovih vozil, in ostale opreme, je sledil najbolj zanimiv prikaz in sicer za najpogumnejše – vožnja z 32m avtolestvijo. Dvig na 32m višine je res enkraten in velik poklon ljudem, ki lahko na taki višini še opravljajo naloge zaščite in reševanja.

Po končani predstaviti je sledilo še skupinsko fotografiranje in že smo se zapeljali proti naslednjemu cilju, kjer smo si ogledali muzej jaslic in se seznanili z njegovo zgodovino. V tem muzeju se nahaja preko 500 jaslic iz celega sveta. S ponosom smo si ogledali tudi jaslice naših rojakov, Ribničanov – jaslice profesorja Debeljaka in ga. Češarek iz Dolenje vasi.

Od tu smo se napotili v Begunje na ogled muzeja Ansambla bratov Avsenik. Ogledali smo si 20-minutni film o bratih Avsenik, nato pa uživali v izčrpnem vodenju po muzejskih eksponatih. Navdušeni smo bili nad veličino obeh glasbenikov, spoštovanih po celem svetu in prav tako nad obiskanostjo, saj so za nami že prihajale druge skupine iz nemško govornega področja.

Naše potepanje smo zaključili v gostišču Marinšek ob obilnem kosilu in kozarčku rujnega.

Naj se ob tej priložnosti zahvalim matičnim društvom in Gasilski zvezi Ribnica za sofinanciranje, občini Ribnica in g. županu Samo Pogorelcu za priložnostna darila.

Pedsednik komisije za veterane
Franc Modic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.