Tečaj STROJNIK 2023

Tecaj za stojnika 2023 GZ Ribnica 5

Po uspešnem spomladanskem obdobju na področju izobraževanja in krajšem premoru med poletjem je sledilo nadaljevanje in ponoven zagon, saj je v GZ Ribnica istočasno potekal tečaj za strojnika in tečaj za sodnika gasilsko športno tekmovalnih disciplin.

Jesen se je uspešno začela z zaključenim tečajem za specialnost strojnik.

Tečaj za strojnika traja 45 pedagoških ur, od tega je 17 ur namenjenega teoretičnemu delu in 28 ur praktičnemu delu. Tečaja se je udeležilo 39 tečajnikov, od tega 8 iz sosednje zveze GZ Loški Potok. Tečaj se je začel 22.8.2023 in je potekal v prostorih PGD Ribnica. Predavatelji in inštruktorji iz GZ Ribnica so prostovoljno in s predanostjo predali znanje tečajnikom, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Predavanja so potekala tako med tednom v večernih urah, kakor tudi med vikendi. Tečaj se je zaključil 17.9.2023 z veliko verižno vajo v Zadolju, kjer je potekalo tudi ocenjevanje praktičnega dela tečaja. Tečajniki so morali izpeljati dovod vode iz izvira Ribnice v vas Zadolje s petimi motornimi brizgalnami. Z nestrpnostjo smo pričakovali vodo na ročniku napadalne skupine, ki pa je, brez težav prišla iz ročnika na koncu dva kilometra dolgega »B tlačnega« cevovoda.

Teoretični del tečaja se je zaključil s pisnim preverjanjem znanja, kjer so tečajniki pokazali svoje znanje o delovanju črpalk, motornih brizgaln, o ostali gasilski opremi in vozilih. Uspešno je tečaj s pisnim izpitom zaključilo 35 tečajnikov.

Vsem tečajnikom z uspešno opravljenim tako praktičnim kot teoretičnim delom izpita izražam iskrene čestitke! Uspešno prenesite svoja znanja v prakso in na ostale gasilce v svojih matičnih društvih ter jih s pridom izkoristite na intervencijah in vajah.

Tako se je v GZ Ribnica uspešno zaključil še en tečaj, ki nam ga brez izredno kakovostnega lastnega kadra, ne bi uspelo izpeljati. Zato se še enkrat zahvaljujem za vse žrtvovane, prostovoljne ure in predanosti gasilstvu.

Jesenskega izobraževanja v GZ Ribnica pa s tem tečajem ne zaključujemo, saj se že pripravljamo na tečaj za čin višji gasilec, ki se začne 21.10.2023. Vabljeni vsi, ki izpolnjujete pogoje, da pristopite in obogatite znanje o preventivi, taktiki in opremi v gasilstvu.

Anja Vesel,
predsednica komisije za izobraževanje GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.