Uspešno zaključen tečaj Mladinec 2 – 2023

Tecaj Mladinec 2 GZ Ribnica 2023 3

V soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila, smo v okviru mladinske komisije GZ Ribnica izvedli tečaj Mladinec 2. Tečaj je tokrat gostilo PGD Jurjevica.

Tečaj smo izvedli po temeljnem programu, ki je predviden za mladinca 2.

Na tečaju smo tečajnike naučili pravne in organizacijske osnove delovanja, društva, osnove osebnosti gasilca, požarne preventive, razvrščanja in prve pomoči ter predstavili osnovno gasilsko opremo. Poučeni so bili tudi o aplikacijah Vulkan in SPIN. Na praktičnem delu tečaja so nova znanja uporabili še v praksi. Ogledali so si vozila in opremo PGD Ribnica in PGD Dolenja vas. Po končanih predavanjih in vajah je sledil pisni in praktični preizkus znanja. Vseh 23 tečajnikov je preizkus uspešno opravilo. S tem tečajem smo poleg mladincev pridobili tudi pripravnike, ki bodo že v kratkem imeli priložnost nadaljnjega izobraževanja, kot gasilec operativec.

Na koncu se moram zahvaliti vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga opravili, da smo tečaja uspešno zaključili. Zahvala pa gre tudi PGD Jurjevica za uporabo prostorov in opreme.

Sebastijan Podobnik
Predsednik mladinske komisije GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.