31 novih certificiranih prvih posredovalcev

Tecaj bolnicar Certificiran prvi posredovalec GZ Ribnica 2023 2

V mesecu marcu in aprilu je v prostorih GZ Ribnica potekalo usposabljanje za prve posredovalce. Usposabljanje je potekalo po programu certificiranih prvih posredovalcev pod vodstvom UKC Ljubljana. Strokovni vodja usposabljanja je bil g. Anton Posavec, vodja Izobraževalnega centra na Reševalni postaji Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Sam program usposabljanja je zelo obširen, celoten tečaj je trajal kar 95 šolskih ur. Program je namenjen osnovnemu usposabljanju iz prve in nujne medicinske pomoči certificiranih prvih posredovalcev – gasilcev bolničarjev. Na usposabljanju smo se tečajniki srečali praktično z vsemi nujnimi stanji, na katere lahko naletimo na naših intervencijah. G. Posavec in ekipa nam je svoje znanje podajala na izviren in zanimiv način. Naj jih omenim samo nekaj: delovanje človeškega telesa, pristop k bolniku, osnovne življenjske funkcije, množične nesreče, uporaba kisika na terenu, porod na terenu, TPO, tujki, hude krvavitve, nagla obolenja, akutne zastrupitve, različne poškodbe, uporaba imobilacijskih pripomočkov in še mnogo drugega. Tečaj smo zaključili s pisnim in praktičnem preverjanjem znanja.

Udeleženci tečaja smo si enotni, da nam bo pridobljeno znanje pomagalo ne samo na intervencijah, temveč tudi v vsakdanjem življenju. Nikoli namreč ne vemo kdaj in kje bomo srečali pomoči potrebnega. GZ Ribnica je namreč bogatejša za 31 certificiranih prvih posredovalcev. Ker je bilo zanimanje za tečaj izjemno bo na voljo še eno usposabljanje, ki bo potekalo jeseni. Tečaja pa ne bi bilo v kolikor ga ne bi finančno v celoti pokrila GZ Ribnica zato gre največja zahvala za izvedbo tečaja prav GZ Ribnica.

1 misli na “31 novih certificiranih prvih posredovalcev

  1. Pingback: 100-letnica gasilstva v PGD Žimarice-Globel-Podklanec | GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.