Gasilska mladina GZ Ribnica posega po najboljših rezultatih

Kviz gasilske mladine Ljubljana II GZ Ribnica 3

V soboto, 23.4.2022 se je v OŠ v Zagradcu na Dolenjskem odvil 15. regijski kviz gasilske mladine, ki ga je gostila GZ Ivančna Gorica. Tekmovanja se je udeležilo 48 ekip iz celotne regije Ljubljana II. 18 ekip pionirjev, 17 ekip mladincev in 13 ekip pripravnikov prihaja iz GZ Ribnica, GZ Kočevje, GZ Loški Potok, GZ Dobrepolje, GZ Grosuplje in GZ Ivančna Gorica.

Zmagovalni društvi iz občinskega tekmovanja, PGD Sv. Gregor in PGD Dolenji Lazi, sta tekmovanje zastopali z 9 ekipami. Sv. Gregor z dvema ekipama pionirjev in mladincev in ekipo pripravnikov ter Dolenji Lazi z ekipo pionirjev in mladincev ter dvema ekipama
pripravnikov.

Kviz gasilske mladine Ljubljana II GZ Ribnica 6Po prijavi ekip na komisiji A je vse zbrane v dvorani pozdravil predsednik MK regije LJ II, Marko Katern. Uspešno tekmovanje sta zaželela tudi poveljnik domačega društva ter poveljnik GZ Ivančna Gorica. Po otvoritvi, z dvigom tekmovalne zastave, pa je šlo zares. Mladinci so najprej pokazali znanje na teoretičnem delu, pionirji in pripravniki pa svojo spretnost na praktičnem delu. Po prvem delu so se zamenjali. Že med tekmovanjem je bilo čutiti vznemirjenje, napetost, veselje ob uspešnih opravljenih nalogah in rahlo razočaranje na pridobljenih kazenskih točkah. Da bi izvedeli kako so se naši mladi gasilci odrezali, smo morali še malo počakati. Čas je hitreje minil saj smo se odpravili na krajši sprehod ob Krki. Prišel je težko pričakovani čas razglasitve rezultatov. Nestrpno čakanje, kdaj bomo slišali ime našega društva se je stopnjevalo.

Tiho upanje, da bi dosegli dobre uvrstitve je naša mladina suvereno upravičila. Pokazali so, da je gasilski kviz za njih mala malica in da za njimi stojijo mentorji, ki svojo nalogo uspešno opravljajo. Dosegli smo naslednje rezultate:

Pionirji

1. mesto Dolenji Lazi 1 – Lina, Žana, Ita Julija
7. mesto Sv. Gregor 1 – Hana, Doroteja, Špela
9. mesto Sv. Gregor 2 – Miha, Neža, Matej

Mladinci

1. mesto Sv. Gregor 4 – Timotej, Mark, Tilen
5. mesto Sv. Gregor 3 – Veronika, Jerca, Lana
8. mesto Dolenji Lazi 2 – Mija, Neža, Lina

Pripravniki

2. mesto Sv. Gregor 5 – Julija, Iza, Manca
3. mesto Dolenji Lazi 3 – Lara, Maša, Sara
13. mesto Dolenji Lazi 4 – Vita, Tomaž, Patrik

Vsem ekipam in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za njihov uspeh.

Tu pa pot še ni končana. Prvi dve uvrščeni ekipi v posamezni kategoriji sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo novembra v Dolenjski regiji. Ne gre skriti ponosa, da se nanj odpravljamo s tremi ekipami. Do takrat zaslužen počitek, nato s polno paro naprej.

MK GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.