Uspešna izvedba in zaključek tečaja Mladinec 1

Izobrazevanje Mladinec 1 Nemska vas GZ Ribnica 2022 1

V soboto ter nedeljo 19. in 20. februarja smo v okviru mladinske komisije GZ Ribnica izvedli tečaj Mladinec 1.

Tečaj je tokrat potekal v prostorih PGD Nemška vas. Na tečaj je bilo prijavljenih 30 otrok, vendar nam je zaradi virusnih okužb odpovedalo 5 otrok.

Tečaj smo izvedli po temeljnem programu usposabljanja mladih gasilcev, ki je predviden za mladinca 1.

Izobrazevanje Mladinec 1 Nemska vas GZ Ribnica 2022 3Na tečaju smo otroke naučili osnove osebnosti gasilca, pravne in organizacijske osnove delovanja društva, osnove požarne preventive, razvrščanja in predstavili osnovno gasilsko opremo. Na praktičnem delu smo aktivnosti iz teoretičnih predmetov preizkusili še v praksi. Vsak tečajnik je osvojil osnove razvrščanja. Poučeni so bili tudi o informacijskih sistemih Vulkan in Spin. Ogledali so si vozila in opremo, ki so jo dostavili oz. pripeljali gasilci gasilske enote Ribnica. Otroci so bili še posebej navdušeni nad novi ribniškim gasilskim vozilom (TRV-2D). Po končanih predavanjih in vajah je sledil še pisni in praktični preizkus znanja. Vseh 25 tečajnikov je preizkus uspešno opravilo.

Na koncu sem moram zahvaliti vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga opravili, da smo tečaj uspešno zaključili. Zahvala pa gre tudi PGD Nemška vas za uporabo prostorov in opreme.

Sebastijan Podobnik
predsednik mladinske komisije GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.