Uvedba sistema FireApp

FireApp logotip

GZ Ribnica je 1. 1. 2022 podpisala pogodbo s podjetjem FireApp in prešla na nov, sodobnejši in predvsem učinkovitejši sistem alarmiranja.

Gasilci tako poleg klasičnega poziva na pozivnik prejmejo tudi poziv v posebno aplikacijo na telefonu ali pa prejmejo SMS sporočilo.

FireApp monitor za spremljanje odzivov na intervencijo
FireApp monitor za spremljanje odzivov na intervencijo

Ker pozivnika žal nimajo vsi operativni gasilci je sekundarni sistem alarmiranja za našo gasilsko zvezo še kako pomemben. Prehod na nov sistem pomeni tudi približno 30 odstotno zmanjšanje stroškov pošiljanja SMS sporočil.

Nov sistem alarmiranje so pred tem tri mesece testirali gasilci PGD Ribnica in prav njihovo priporočilo oz. pozitivni rezultati testa so botrovali k menjavi sistema. Mladi fantje, programerji iz podjetja FireApp so nam prisluhnili in nam pomagali pri personalizaciji in prireditvi sistema naši GZ.

Uporaba novega sistema pomeni boljšo in predvsem sodobnejšo podporo vodenju intervencije, kot tudi lažjemu in hitrejšemu dostopu na mesto nesreče, saj nam sistem avtomatsko ponudi tudi navigacijo do mesta nesreče. Aplikacija ni samo izboljšana verzija pozivnika temveč je tudi nekakšno orodje za hitrejšo komunikacijo in izpeljavo intervencije.

Nekaj o samem sistemu si lahko ogledate tudi na posnetku na naslovu: https://www.24ur.com/video?video=62532269

Blaž Mohar,
administrator sistema FireApp GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.