PGD Sušje na državnem gasilskem tekmovanju – Celje 2021

PGD Susje Drzavno gasilsko tekmovanje Celje 2021 1

Po dolgem premoru je, zaradi vsem znane situacije, končno prišlo na vrsto že dolgo napovedano in večkrat prestavljeno državno gasilsko tekmovanje v Celju. Časa za priprave je bilo tokrat manj kot po navadi, ker pa naša ekipa članice B Sušje vsako tekmovanje vzame zelo resno, smo v mesecu maju dvakrat tedensko vsi pridno hodili na vaje.

PGD Susje Drzavno gasilsko tekmovanje Celje 2021 2V nedeljo, 6.6.2021 smo se tekmovalke, strokovna pomoč in navijaška ekipa zbrali pred gasilskim domom Sušje in se skupaj z enim poveljniškim in dvema gasilskima voziloma odpeljali proti Celju. Tako pot, kakor tudi samo prizorišče tekmovanja sta bila v znamenju dežja, zato so bila vsa opozorila glede povečane nevarnosti dobrodošla. Na stadion Kladivar Celje smo se pripeljali dovolj zgodaj, da smo opravili še vse potrebne predpriprave. Kljub optimizmu pa se je v naše misli prikradla tudi nezaželena trema. Pred samo tekmo smo s strani vodstva Sušje in GZ Ribnica prejele še nekaj koristnih nasvetov. Vajo, korakanje in štafeto smo opravile brez nezgod in se uvrstile na, za nas dobro, 10. mesto od prisotnih 37 ekip članic B.

PGD Susje Drzavno gasilsko tekmovanje Celje 2021 3Druženja na prizorišču tokrat ni bilo, smo pa z obiskom picerije na poti domov nadomestili porabljene kalorije. Za lep zaključek dneva smo si privoščili še obisk fontane piva v Žalcu.

Prijetno druženje na prostem, tudi še z nekaterimi drugimi desetinami, je popestrila še Markova kitara s petjem in dan je bil skoraj popoln.

Priznati moramo, da smo bile kljub lepi uvrstitvi, tudi malo razočarane, saj smo si postavile visoke cilje in izzive, za katere vemo, da smo jih še vedno sposobne opraviti. Kljub letom, članice B še nismo rekle zadnje besede, zato letošnje državno gasilsko tekmovanje zaključujemo z izrekom ribniškega rojaka Merharja “Na pomoč” še naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.