Uspešen zaključek druge skupine tečajnikov NGČ

NGC skupina 2 Ig 2021

Druga skupina tečajnikov za NGČ je uspešno opravila izpit na Igu

V nedeljo, 14.3.2021, smo se 28 tečajnikov in 4 inštruktorji zgodaj zjutraj podali proti Izobraževalnemu centru za zaščito in reševanje Ig. Po prihodu smo opravili vse formalnosti kar se tiče Covida, potem pa smo celotno skupino razdelili na 4 zmanjšane oddelke  ter se podali na posamezne točke, kjer so tečajniki dokazovali svoje znanje kot vodje intervencij. Tečajniki so imeli podobne scenarije kot prva skupina en teden prej. Dodatno je bila še točka za gašenje požarov v naravi. Žal nam vreme ni bilo naklonjeno, saj je cel dan rahlo deževalo, po kosilu pa smo imeli pravi sneženi metež. Seveda pa za gasilce ni ovir in smo kljub vremenskim nevšečnostim uspešno zaključili zaključni izpit.

S tečajniki smo imeli v tednu pred izpitom še dodatna usposabljanja, poleg tega pa smo jim poslali tudi 5 strani navodil, ki smo jih sestavili inštruktorji, ki smo spremljali prvo skupino. Vse te dodatne priprave so se izkazale za več kot dobrodošle, saj so tečajniki na splošno prejeli boljše ocene kot predhodna skupina, poleg tega pa tudi inštruktorji na Igu niso imeli preveč pripomb na delo pri simulaciji intervencij.

Seveda je še vedno prisotno pomanjkanje operativnega znanja, vendar smo na GZ Ribnica že naredili strategijo, kako bomo v bodoče odpravili tudi to pomanjkljivost.

Po celodnevnem udejstvovanju na Igu smo se proti večeru vrnili v domače kraje vsi veseli doseženih uspehov. Čestitamo vsem tečajnikom iz PGD Gora, Sodražica, Zamostec, Vinice-Zapotok, Sušje, Sveti Gregor in Velike Poljane za uspešno opravljen tečaj in pridobljen čin nižji gasilski častnik. Seveda čestitamo tudi vsem tečajnikom iz sosednjih dveh zvez, iz društev PGD Travnik in Retje (GZ Loški Potok) ter iz PGD Dolnje Retje (GZ Velike Lašče), ki so se izobraževali v okviru tečaja za nižjega gasilskega častnika v organizaciji GZ Ribnica.

Vodstvo GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Ta spletna stran uporablja orodje Akismet za zmanjševanje neželjenih komentarjev. Preberite si, kako so vaši podatki ob oddaji komentarja procesirani.