Uspešen zaključek tečaja za gasilca pripravnika 2023

Zakljucek tecaja Gasilec Pripravnik 2021 GZ Ribnica 2

V GZ Ribnica smo konec januarja in v začetku februarja izpeljali kar dva tečaja za gasilca pripravnika. Na tečaj so bili prijavljeni tečajniki tako iz naše zveze kot iz GZ Kočevje. Preko Vulkana smo dobili 42 prijav.

Tečaj se je izvajal v prostorih GZ in PGD Ribnica, da sta se tečaja lahko izvajala istočasno. Tečaj za pripravnika je obsegal 34 ur, od tega 29 ur teoretičnega dela in 5 ur praktičnega dela. Tečaj je potekal dva vikenda. Nekaj tečajnikov ni vztrajalo do konca, tako da je interni zaključni test pisalo 35 tečajnikov (30 GZ Ribnica, 5 GZ Kočevje). Vsi tečajniki so uspešno odpisali zaključni izpit.

Praktični del smo izvedli na lokaciji tečajev. Pri požarni preventivi je vsak tečajnik poskušal gašenje začetnega požara z gasilnikom, pri vozilih in opremi je bila predstavljena oprema v GVC 16/25 in GVV-1. Seznanili so se z uporabo te opreme, vsak pa je lahko poskušal gašenje z univerzalnim ročnikom. Tečajnikom je bilo prikazano tudi razvrščanje, s čimer so osvojili osnove tudi na tem področju.

V drugem dnevu praktičnega dela je bil prikaz prve pomoči-TPO, oživljanje, uporaba AED, uporabe kompresijske obveze, uporaba prvih povojev, imobilizacije udov, postopki pri zlomih in zvinih ter postopki pri opeklinah in omrzlinah.

Za pomoč pri celotni izvedbi tečaja se zahvaljujemo vsem predavateljem in inštruktorjem za podano znanje in pomoč pri izvedbi obeh tečajev.

Iskrene čestitke vsem tečajnikom! Verjamem, da bo bodo pridobljeno znanje lahko s pridom izkoristili.

Obenem pa naj vse tečajnike, ki so sedaj uspešno opravili tečaj za čin pripravnik in tudi ostale, ki imajo izpolnjene pogoje, povabimo na naslednji tečaj, tečaj za operativnega gasilca, ki se začne v mesecu marcu. Sedaj pridobljeno znanje je odlična iztočnica za nadgradnjo, zato izkoristite to priložnost!

Anja Vesel, GČ
Predsednica komisije za izobraževanje GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.