Zaključena tečaja za pripravnika ter operativnega gasilca 2023

Tecaj za operativnega gasilca 2023 GZ Ribnica 3

V GZ Ribnica smo v letošnjem letu izpeljali 2 tečaja za gasilca pripravnika in 2 tečaj za operativnega gasilca.

V februarju smo pričeli z izvajanjem dveh tečajev za gasilca pripravnika na katera je bilo prijavljenih 56 tečajnikov.  Tečaja sta se izvajala na dveh lokacijah in sicer v prostorih PGD Nemška vas in PGD Sušje. Tečaj za pripravnika je obsegal 34 ur, od tega 29 ur teoretičnega dela in 5 ur praktičnega dela. Tečaj za gasilca pripravnika je uspešno zaključilo 51 tečajnikov.

Konec marca 2023 smo pričeli z izvajanjem tečaja za operativnega gasilca, na katerega je bilo prijavljenih 37 tečajnikov. Priprave so potekale v prostorih PGD Sušje. Tečajniki so za operativnega gasilca morali obiskovati tečaj 149 ur, od tega 57 ur teoretičnega dela in kar 92 ur praktičnega dela tečaja, kar je prvi pogoj za pristop k zaključnemu delu tečaja in sicer k ustnemu in praktičnemu delu izpita, ki ga vodi ocenjevalna komisija, katero sestavljajo dva predstavnika GZ Ribnica ter predsednik ocenjevalne komisije iz GZS. Uspešno je pristopilo in zaključilo oba dela zaključnega izpita 29 tečajnikov.

Za pomoč pri celotni izvedbi vseh tečajev bi se zahvalila vsem predavateljem in inštruktorjem za podano znanje in pomoč pri izvedbi.  Zahvala gre tudi sodelujočima društvoma in njunim predstavnikom, PGD Nemška vas in PGD Sušje, saj smo lahko nemoteno izvajali predavanja v njihovih prostorih in tako zagotovili odlične pogoje za izvedbo tečaja. Zahvala gre tudi PGD Sodražica in njihovim predstavnikom, ki so nam zagotovili vozilo s pripadajočo opremo, da smo lahko prikazali vse možnosti posredovanja pri nesrečah in požarih.  Opremo za prikaz ob posredovanju so nam posodili tudi iz PGD Ribnica, za kar se jim zahvaljujemo. Zahvaljujem se tudi vsem posameznikom, ki so priskočili na pomoč pri izvedbi predavanj, vaj in zaključnih izpitov na tečajih, ter tako s svojim žrtvovanim prostim časom dokazali, da je gasilstvo veliko prostovoljnih ur, požrtvovalnosti in sloge, ne le na intervencijah, ampak tudi pri drugih dejavnostih, ki se dogajajo v gasilstvu, ki pa so morda skrite očem javnosti. Še enkrat vsem iskrena hvala!

Iskrene čestitke in zahvala tudi vsem tečajnikom za žrtvovan čas, ki pa, si upam z zagotovostjo trditi, ni bil zaman, saj ste pridobili veliko znanja, ki ga s pridom izkoristite. Želim si, da pridobljeno znanje poveljniki vaših društev s pridom izkoristijo, tečajniki pa uspešno še naprej nadgrajujte dosedanje znanje tako v teoriji kot v praksi. 

Z gasilskim pozdravom » Na pomoč!«

Anja Vesel, GČ
predsednica komisije za izobraževanje GZ Ribnica

1 misli na “Zaključena tečaja za pripravnika ter operativnega gasilca 2023

  1. Pingback: 100-letnica gasilstva v PGD Žimarice-Globel-Podklanec | GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.