Pomlajeni kadri v vodstvu GZ Ribnica

Skupscina GZ Ribnica 2023

V soboto, 25.3.2023, je imela GZ Ribnica v dvorani PGD Velike Poljane svojo redno skupščino. Tokrat je bila volilna, ker je minil 5 letni mandat, kot pri vseh ostalih gasilskih društvih. Za razliko od 5 let nazaj, ko je bilo na skupščini pestro dogajanje, tako da so se nam predstavniki drugih zvez kar rahlo nasmihali, je bilo tokrat povsem rutinska izvedba. Imeli smo jasen cilj, da pomladimo vodstvo zveze, da se pripravimo na nove izzive, ki jih v prihodnosti ne bo malo.

Za novega poveljnika zveze smo izvolili Matjaža Merharja iz PGD Dolenja vas, njegov namestnik je Peter Lovšin iz PGD Sušje. Predsednik sem ostal isti Jože Andolšek iz PGD Velike Poljane, kakor tudi tajnica Andreja Petrič Primožič iz PGD Sveti Gregor. Dobili smo pa novega namestnika predsednika, ki je postal Matej Lesar iz PGD Jurjevica. Malo smo premešali tudi predsednike po komisijah na zvezi, vse z namenom, da damo prosto pot novim idejam in potencialno boljšemu delovanju.

Če pogledamo stanje zveze pred 5 leti in zdaj, lahko rečemo, da smo naredili velik preskok in zvezo preoblikovali iz podpovprečne v eno vodilnih zvez ne samo na regijskem nivoju, ampak na nivoju cele države. Sedaj ko imamo postavljene trdne temelje lahko naprej gradimo trdno stavbo, ki se imenuje gasilska zveza Ribnica in bo predstavljala topel dom za vseh naših 20 društev.

Zahvaljujem se vsem prejšnjim vodilnim kadrom za njihovo opravljeno delo in polagam upe za uspešno delo tudi naprej na vse nove vodstvene kadre.

V službi ljudstva na pomoč!

Jože Andolšek, predsednik GZ Ribnica!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.