Gasilsko tekmovanje 2022

20220918 115859

Po dolgih treh letih smo zaradi korone šele letos lahko zopet izvedli klasično gasilsko tekmovanje na nivoju gasilske zveze Ribnica in Loški Potok.

Prvotno smo načrtovali tekmovanje za soboto, 17.9.2022, kar pa smo morali zaradi izredno močnega deževja prestaviti za en dan, na nedeljo 18.9.2022. Tekmovanje smo izvedli na stadionu na Ugarju v Ribnici s pričetkom ob 9. uri in zaključku ob 18:30.

20220918 132741Udeležilo se ga je 31 pionirskih in mladinskih ekip (26 iz GZ Ribnica in 5 iz GZ Loški Potok), 21 članskih (14 iz GZ Ribnica in 7 iz GZ Loški Potok) ter 2 veteranski ekipi (obe iz GZ Ribnica). Tudi v gasilstvu se poznajo posledice korone, saj se je tekmovanja udeležilo malce manj ekip od pričakovanj, toda upamo, da se bo z raznimi aktivnostmi, ki jih načrtujemo v bližnji prihodnosti, to število zopet dvignilo.

Skupaj smo tako imeli 54 ekip, ki so v lepem sončnem vremenu tekmovali v predpisanih desciplinah. Od 9:00 do 11:30 smo opravili s pionirji in mladinci, od 13:00 do 18:30 pa smo zaključili s članskimi ekipami in starejšimi gasilci.

Pionirji in pionirke so imeli vajo z vedrovko, prenos vode in razvrščanje za pionirje. Mladinci in mladinke so se preizkusili z mokro vajo s hidrantom, razvrščanjem in teoretičnim testom. Člani in članice A in B so imeli zahtevno in dolgo mokro taktično vajo, razvrščanje in teoretični test. Starejši gasilci pa so imeli suho vajo s hidrantom za 7 tekmovalcev in raznoterosti, ko vsak pokaže določeno gasilsko spretnost.

Celotni rezultati tekmovanja so na voljo v predhodni objavi.

Za teorijo smo uporabili računalniški program, ki smo ga pripravili sami v naši zvezi. Na tekmovanju smo imeli 21 sodnikov iz GZ Ribnica in GZ Loški Potok, ki so poskrbeli za korektno sojenje, saj ni bilo niti ene pritožbe.

Vse prve 3 ekipe so dobile pokale in uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki bo v Grosuplju.

Za pomoč pri organizaciji se v imenu GZ Ribnica zahvaljujemo vsem petim društvom iz sektorja Ortnek, ki so bila letos na vrsti. To so PGD Dolenji Lazi, PGD Jurjevica, PGD Sveti Gregor, PGD Velike Poljane in PGD Sušje, ki se mu še posebej zahvaljujemo, ker so prevzeli res levji delež organizacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.