Obisk sejma Interschutz 2022

interschutz 2022 GZ Ribnica

V GZ Ribnica smo se že dolgo pogovarjali o organizaciji strokovne ekskurzije na sejem Interschutz v Hannover v Nemčiji. Sejem predstavlja vodilni dogodek na področju gasilske in zaščitne opreme in vozil, saj se ga udeleži preko 1.300 razstavljavcev z vsega sveta, obišče ga pa blizu 100.000 obiskovalcev. Sejem se organizira na vsake 4 leta, tako da je res dogodek vreden ogleda.

V zvezi smo že na zadnji skupščini sprejeli plan, da naredimo strokovno ekskurzijo, kjer naj bi vstopnice in prevoz financirala zveza. Tako smo dobili okoli 15 predprijav iz cele zveze. Žal se je to število na koncu zmanjšalo na 8, tako da smo lahko prevoz organizirali z gasilskim vozilom za moštvo (GVM) iz PGD Jurjevica.

Na sejmu razstavlja preko 1.300 razstavljalcev
Na sejmu razstavlja preko 1.300 razstavljalcev

Za obisk sejma smo planirali torek in sredo, 21. in 22. junija, ko naj ne bi bilo pretirane gneče. V ponedeljek zvečer smo naložili vse prijavljene in njihovo prtljago v GVM in malo po 20. uri odrinili proti Hannovru. Pot nas je peljala preko Avstrije, Münchna, Nürnberga in Kassla. Po dobrih 12 urah smo se ustavili na parkirišču sejmišča po prevoženih dobrih 1.100 km.

Z zanimanjem smo se razpršili po sejmišču in si ogledovali vse inovacije, nove produkte, primere dobrih praks in še bi lahko naštevali. Čas je minil kot bi mignil, tako da smo se pozno popoldne dobili na izhodu sejmišča in šli na skupno kosilo ter do našega prenočišča v bližnjem mestu Hamelin, kjer smo imeli najeto počitniško hišico.

Za večerjo smo imeli žar pečenje in po izmenjavi vseh vtisov s sejma smo se pozno zvečer odpravili spat. Zjutraj smo nadaljevali z ogledom sejma, tako da smo videli res vse, kar nas je zanimalo. Dobili smo ogromno reklamnega materiala in kontaktov iz celega sveta, kar nam bo prišlo še kako prav pri našem gasilskem delu in bodočih nakupih opreme in vozil.

V sredo pozno popoldne smo se odpravili proti domu, kamor smo prišli v četrtek v zgodnjih jutranjih urah. Dolga vožnja nas je vse precej izmučila, toda vsi vtisi, ki smo jih dobili na sejmu, so nas držali pokonci, ko smo se razšli vsak na svoj konec.

Jože Andolšek, predsednik GZ Ribnica

FOTO: PGD Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.