Nova brizgalna – PGD Grčarice

Nova brizgalna FOX S Rosenbauer PGD Grcarice GZ Ribnica 3

Po dolgih letih je bila v Grčaricah ponovno organizirana prireditev z veselico, kajti PGD Grčarice se lahko pohvali z novo pridobitvijo, to je nova moderna motorna brizgalna »Rosenbauer FOX –S«.

Nova brizgalna FOX S Rosenbauer PGD Grcarice GZ Ribnica 2Prireditev ob uradnem prevzemu brizgalne se je odvijala 27. 5. ob 18. uri. Udeležilo se je je 90 gasilcev iz sosednjih društev oziroma društev GZ Ribnica. Prisotni pa so bili tudi glavni govorec mag. Miloš Bizjak, namestnik glavnega inšpektorja na Inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, podpredsednik GZ Ribnica Vinko Levstek, poveljnik GZ Ribnica Janez Puželj, poveljnik GZ Loški Potok Samo Ravnikar, župnik Aleš Pečovar in podpredsednik PGD Grčarice Šime Prelac.Med gasilci je bilo prav lepo videti mladi rod, saj to pomeni, da se tradicija gasilstva, ki je humana dejavnost, nadaljuje.

Nova brizgalna FOX S Rosenbauer PGD Grcarice GZ Ribnica 1Po pozdravnih nagovorih in nagovoru osrednjega govorca je bila nova brizgalna predana PGD Grčarice. Brizgalno je predal poveljnik GZ Ribnica Janez Puželj sprejela pa jo je članica PGD Grčarice Ksenija Rovan. Ob tem je potekal tudi kulturni program, v katerem so nastopili MoPZ Svoboda in recitatorji, mlada člana PGD Grčarice Lenart in Lovro Rus in domačinki Jelka Domevšček in Majda Rački.

Po uradnem delu se je druženje nadaljevalo na veselici, ki je imela bogat srečelov. Igral je ansambel Čudežni dečki, ki so znali animirati obiskovalce. Poskrbljeno pa je bilo tudi za pijačo in jedačo. Organiziran pa je bil tudi prevoz vseh tistih, ki so menili, da ni varno, da se sami peljejo domov. Vzdušje je bilo res dobro, saj so se obiskovalci zadržali kar do 4. ure zjutraj.

PGD Grčarice

Irma Grbec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Ta spletna stran uporablja orodje Akismet za zmanjševanje neželjenih komentarjev. Preberite si, kako so vaši podatki ob oddaji komentarja procesirani.