Uspešna izvedba in zaključek tečaja Mladinec 2

Tecaj Mladinec 2 GZ Ribnica Sv. Gregor 2022 3

V soboto in nedeljo, 5. in 6. marca 2022 smo v okviru mladinske komisije GZ Ribnica izvedli tečaj Mladinec 2. Tečaj je tokrat gostilo PGD Sveti Gregor.

Tečaj smo izvedli po temeljnem programu usposabljanja mladih gasilcev, ki je predviden za tečaj Mladinec 2. 

Na tečaju smo otroke naučili osnove osebnosti gasilca, pravne in organizacijske osnove delovanje društva, osnove požarne preventive, razvrščanja in predstavili osnovno gasilsko opremo. Na praktičnem delu smo to tudi uporabili v praksi. Vsak tečajnik je osvojil osnove razvrščanja. Poučeni so bili tudi o aplikacijah Vulkan in Spin. Ogledali  so si vozila in opremo PGD Sveti Gregor. Po končanih predavanjih in vajah je sledil še pisni in praktični preizkus znanja. Vseh 23 tečajnikov je preverjanje znanja uspešno opravilo. S tem tečajem smo poleg mladincev pridobili tudi prve pripravnike in bodo že v kratkim imeli priložnost nadaljnjega izobraževanja kot gasilec operativec.

Za izvedbo tečaja se moram zahvaliti vsem našim inštruktorjem in predavateljem za izjemno delo, ki so ga opravili, da smo tečaja uspešno zaključili.  Zahvala pa gre tudi PGD Sveti Gregor za uporabo prostorov in opreme.

Sebastijan Podobnik
predsednik mladinske komisije GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.