Letovanje gasilske mladine 2020

GZ Ribnica Letovanje gasilske mladine 2020 skupinska slika 2 termin

Letovanje gasilske mladine GZ Ribnica je letos že drugič zapored potekalo na Kolpi, natančneje v centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Radenci.

Na 4-dnevno letovanje se je prijavilo kar 109 otrok, v starosti od 6 do 16 let, in 13 mentorjev, skupaj torej 122 gasilcev iz 11 društev. Potekalo je v dveh terminih in sicer prva skupina se je odpravila na letovanje od nedelje, 16.8. do srede, 19.8.2020. V tej skupini so se udeležili otroci iz PGD Sušje, PGD Nemška vas, PGD Ribnica, PGD Jurjevica in PGD Velike Poljane. Otroci iz PGD Dolenji Lazi, PGD Sveti Gregor, PGD Zamostec, PGD Vinice-Zapotok, PGD Goriča vas in PGD Grčarice pa so sestavljali drugo skupino, ki pa se je odpravila na pot v četrtek, 20.8. in je bila v Radencih do nedelje, 23.8.2020.

Program za obe skupini je bil v osnovi enak. V dveh dopoldnevih smo izpeljali novo postavljen tečaj Pionir 1, popoldneve pa smo preživljali sproščeno ob raznih aktivnostih. Otroci so uživali na raftingu in kopanju v Kolpi, na športnih in družabnih igrah, kurjenju taborniškega ognja, na kolesarskem izletu, pohodu, gledanju kemijskih poskusov in seveda druženju.

Upamo, da so se otroci domov vrnili polni lepih vtisov z letovanja. Za drugo leto zopet načrtujemo podobno letovanje in si želimo, da se bodo nanj prijavili tudi otroci iz preostalih društev GZ Ribnica. 

Na koncu bi se radi še posebej zahvalili Jožetu in Aniti Andolšek za pripravljeno gradivo za tečaj Pionir I in vsem mentorjem, ki so si vzeli čas in pomagali pri zasnovi in izpeljavi programa na letovanju. Zahvala gre tudi podjetju Finson za prevoz otrok iz PGD Dolenji Lazi ter ostalim društvom katera so omogočila prevoz s kombiji.

Z gasilskim pozdravom Na pomoč!

Mladinska komisija GZ Ribnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Required fields are marked *

Ta spletna stran uporablja orodje Akismet za zmanjševanje neželjenih komentarjev. Preberite si, kako so vaši podatki ob oddaji komentarja procesirani.